Mai multă bucurie, mai puțin lux – WWF România

Mai multă bucurie, mai puțin lux – WWF România

Caviarul: a fi sau a nu fi pe masa de sărbători

Zilele acestea sunt cele în care planificăm cu sârg mesele de sărbători. Cu prietenii, la restaurant sau în familie, cu toții ne dorim să avem parte de mese îmbelșugate și de distracție alături de cei dragi.

Anul acesta însă, noi, cei de la WWF, te rugăm să te gândești mai bine atunci când îți planifici aceste cumpărături. Încearcă să te limitezi la produse și cantități sustenabile și, de ce nu, să ai în vedere ca alegerile pe care le faci să fie prietenoase cu natura.

Caviarul este de nelipsit de pe masa de Crăciun sau de Revelion a unora dintre noi. Multe secole la rând, acesta a fost sinonim cu luxul suprem. Astăzi însă, destinul și originea sa sunt complet schimbate.

Speciile de sturion care oferă această delicatesă sunt pe cale de dispariție!

Alege să consumi responsabil caviar, iar dacă nu poți renunța la luxul de a-l avea pe masă, caută cu atenție produsele etichetate corect: C.I.T.E.S. (Convenție Internațională privind Comerțul cu Specii Amenințate din Floră și Faună) este o emblemă internațională care îți arată de unde provine caviarul și cărei specii îi aparține.

Cum citești eticheta CITES: Eticheta trebuie să fie aplicată astfel încât să sigileze recipientul și să conțină un cod de produs format din 6 elemente: codul din trei litere al speciei, sursa caviarului (W pentru caviar obținut de la pești din sălbăticie, C pentru pești crescuți în captivitate, F pentru femele crescute în captivitate, dar cu cel puțin un părinte aflat în sălbăticie), țara de origine, anul recoltării, codul de înregistrare al uzinei de ambalare și numărul lotului.

Află de aici cum citești corect eticheta CITES: https://www.youtube.com/watch?v=C-3rShWZXyc

#SărbătoriSustenabile alături de WWF!

Fără comentarii

Lasă un comentariu