Mi-am ascultat inima și am ajuns aici – la o poveste cu un strop de fler Transilvănean – Toma Nicoleta Claudia

Mi-am ascultat inima și am ajuns aici – o poveste cu un strop de fler Transilvănean

Mă numesc Nicoleta-Claudia Toma și am început să-mi ascult inima în anul 2015, creionand povestea “Semn În Cartea Ta” în inima Transilvaniei, loc unde m-am născut și trăiesc. Poveste faină ce continuă și acum, aici la Romanian Fairy Tales ® , prin care cos împreună cu Ecaterina Toma și Judit Csiszar , reinterpretez conform viziunii personale și dau în păstrare esența modelelor tradiționale românești astfel rezultate sub forma unui semn de carte elegant, celui care alege să-l pună la adăpost în cartea sa.

Romanian Fairy Tales ®  a început să prindă contur din nevoia de a mă perfecționa și în alte meșteșuguri pe lângă cel al cusutului. Fascinată fiind de modul în care simbolurile universale au fost preluate în ornamentica noastră populară, au fost adaptate diferit de la o zonă la alta, îmbogățite cu diverse influențe și îmbinate atât de frumos în purul nostru stil românesc, am simțit că pot readuce aceste simboluri în viețile noastre de zi cu zi sub diverse forme și că nu mă pot opri doar asupra uneia dintre ele. Și am învățat, am fost ucenic și iar am învățat.

Împreună cu Csiszar Barna am început să realizăm obiecte de decor din ceramică și lemn ce poartă pecetea amestecului Transilvănean așa cum îmi place mie să-l denumesc datorită influențelor maghiare și săsești ce completează și îmbogățesc specificul zonei în care ne-am născut. Pasiunea lui pentru iluminat și tâmplărie o veți regăsi materializată tot aici la Romanian Fairy Tales ® și vă invit să o regăsiți însuflețită în obiectele de decor sau de iluminat pe care el le realizează.

Împreună ne propunem să creăm schimbări pozitive prin realizarea manuală de accesorii frumoase și unice din materiale prietenoase cu mediul înconjurător și cu noi oamenii, alese din surse locale ecologice și durabile, care să aducă bucurie în casele și în viețile clienților noștri.

Ne implicăm . Suntem fericiți să facem parte din uimitoarea campanie WWF România “Culori pe cale de disparitie ” și vrem să spunem tuturor despre asta! Am cusut așa cum v-am obișnuit, integral manual, o colecție limitată de semne de carte cu motive tradiționale românești, adoptând #culorileplanetei, #culorilepădurilordincarpați, #culoriledelteidunării și #culorilezimbrului din dorința de a ajuta ca acestea sa nu devină #culoripecalededispariție. Achiziționând oricare dintre semnele de carte Romanian Fairy Tales ® din colecția cusută special pentru aceasta campanie, ne ajutați să donăm 20% către WWF 

Toate produsele Romanian Fairy Tales ® sunt realizate manual, investim în fiecare din ele cea mai de preț resursă: Timpul , ore bune care nu se mai întorc. O mică investiție comparativ cu ceea ce câștigă tradiția românească și anume : Viață.

Vă invit să le descoperiți – Romanian Fairy Tales ® !

Fizic, o parte din produsele noastre se găsesc in Bucuresti la My Romanian Store, pe strada Episcopiei

Toma Nicoleta Claudia

Fără comentarii

Lasă un comentariu