O poveste… cadouri care conectează oamenii – Alexandru Grigorescu

O poveste… cadouri care conectează oamenii

 „Is the most wonderful time of the year”

Crăciunul este unul dintre multele daruri pe care le-a primit omul. Vibraţia aceasta, la unison, a creştinilor din toată lumea, căci e o bucurie pe care doar ei aleg să o primească, dă naştere “celei mai frumoase perioade a anului”. Iar această frumuseţe vine din conectarea oamenilor, din momentele petrecute împreună. Bucuria Crăciunului nu este doar pentru copii, e pentru fiecare dintre noi, dacă alegem să o primim pregătindu-ne pentru ea.

Această perioadă trebuie să fie şi cea în care fiecare dintre noi este în cea mai frumoasă variantă a sa. Ar fi păcat, nu-i aşa, să te găsească – cea mai frumoasă perioadă a anului – nepregătit, cu suflet de piatră. Cred că cea mai frumoasă variantă a noastră este aceea în care suntem capabili să oferim celor din jur iubire, să arătăm grijă reală, să fim gata de sacrificiu pentru a aduce un zâmbet pe faţa celui de lângă noi sau a celui pe care îl întâlnim pentru prima dată. Mai cred că legăturile pe care le construim cu fiecare om din jurul nostru, legăturile de suflet, sporesc starea de bine şi de împlinire. Nu-i greu să fim pregătiţi pentru Crăciun, cu puţină voinţă oricine va reuşi.

O poveste… cadouri care conectează oamenii

De câţiva ani în familia noastră, de Crăciun, căutăm să oferim cadouri din lână. Undeva într-un sat, aproape de munte, la 15 km distanţă de locul în care locuim, există un mic magazin de lână. Încă din lunile de toamnă mergem să cumpărăm de aici fire. Le găsim în diferite culori şi grosimi. Căutăm apoi în satele din jur femei care au păstrat meşteşugul tricotajului. Ele pot transforma firele de lână, ca prin magie, în pulovere, ciorapi, mănuşi. Activitatea presupune pricepere, imaginaţie şi multe, multe ore de muncă.

Reuşim astfel să construim nişte cadouri cu suflet, care au la bază ideea de comuniune, de colaborare dintre oameni. Când primeşti un pulover de lână primeşti odată cu el şi toată emoţia pe care femeia care l-a tricotat a pus-o în el. Multe ore de taină le-a petrecut cu acel pulover, multe gânduri, trăiri i-au trecut prin minte, prin suflet, tricotând. Acest obiect nu mai este doar un obiect, e o bucăţică din viaţa unui om. Apoi, ne bucură enorm gândul că meşteşugurile vechi mai primesc o şansă cu fiecare obiect creat.

Visez, aşternând aceste rânduri, la ideea de a sprijini realmente aceste mici comunităţi rurale prin alegerea pe care am putea-o face cât mai mulţi spre astfel de cadouri cu suflet.

 

Să fim blânzi cu noi şi cu sufletele noastre pentru a primi darul,

Alexandru Grigorescu 

Cofondator Pure Romania, Toud, Qriser 

 

 

Fără comentarii

Lasă un comentariu